Ausztrália államai zárnak a Sydney-ből érkezők előtt 83 új megbetegedés miatt

külföld
2020 december 21., 07:42

Az elmúlt hetekben úgy tűnt, Ausztráliában úgy lehet ünnepelni a karácsonyt, mint a korábbi években, de most egy Sydney-ben kialakult gócpont miatt a rokonokhoz való utazások egy része elmarad, a Sydney repülőtéren sorra törlik a járatokat.

Ausztrália államai már zárnak a Sydney-ből érkezők elől, ahogy teszik az Európában a britekkel szemben is, csak itt nem a koronavírus egy új változata miatt, hanem azért, mert az elmúlt napokban összesen 83 új megbetegedést regisztráltak.

A hatóságok Sydney egy városrészét már napokkal ezelőtt lezárták és százezreket kértek az otthomaradásra – akkor 17 új megbetegedés miatt döntöttek így. Szombaton már 39 új fertőzöttnél tartottak, ez a szám emelkedett hétfőn 83-ra.

Vasárnapról hétfőre 38 ezer tesztet csináltak, ebből mindössze 15 volt pozitív, mégis úgy döntöttek, szigorú lezárások lesznek, hogy semmiképp se terjedjen tovább a vírus. Sydney-ben újra korlátozásokat vezettek be: zárt helyen tíz főnél több ember nem gyűlhet össze és nyilvános helyeken kötelező a maszkviselés.

Ausztráliában a járvány kezdete óta eddig összesen 28200 pozitív esetet regisztráltak, ebből mindössze 908 ember halt meg.

(BBC)