Ki kell ásni a Dániában lemészárolt és tömegsírba temetett zombinyérceket

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Nem, még mindig nincs vége a dán nyérc-apokalipszisnek. Miután lemészároltak milliónyi koronavírusos nyércet, azokat tömegsírba dobták, de kiderült, hogy a sírhant túl sekély volt, ezért az állatok az oszlás közben keletkezett gázok miatt felpuffadva gyakorlatilag zombiként másztak – pontosabban lebegtek – vissza a felszínre, emiatt újra el kellett őket temetni, hogy kiderüljön, a nyérctetemek feltehetően a talajvizet is megfertőzték. És akkor itt jön a folytatás, amiről a BBC számolt be: a nyérceket ki kell ásni.

A körülbelül négymillió nyérc exhumálását a dán kormány a talajvíz szennyezése miatt rendelte el, de most még rápihennek a dologra; a koronavírusos állatok tetemeit csak májusban ássák ki, mert azt feltételezik, hogy addigra talán nem lesznek fertőzőek.

A probléma leginkább a temetkezési helyszínekkel volt, a nyércek egy részét ugyanis egy olyan tó közelébe temették, amiben fürdeni is lehet, egy másik részét pedig egy ívóvízforrás közelébe sikerült elhantolni.

Az új terv az, hogy miután kiássák a nyérceket májusban, elégetik őket, mintha szimpla háztartási hulladék lenne.

(BBC)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó