Meghalt a No, megállj csak! írója, Alekszandr Kurljandszkij

Vasárnap meghalt Alekszandr Kurljandszkij, a Magyarországon is népszerű szovjet animációs sorozat, a No, megállj csak! (Nu, págágyí) alkotója. Kotyonocskin 82 éves volt, halálának körülményeiről egyelőre nem tudni részleteket, írja a Moscow Times

Kurljandszkij írta a sorozat első évadát, még 1969-ben. A sztori általában annyiból állt, hogy a farkas üldözte a jóval eszesebb nyulat, és ahogy az már lenni szokott, az üldözés közben kellemetlen helyzetekbe keveredett. Nem meglepő módon épp ezért a nézők közül sokan inkább az örök vesztesnek beállított farkassal szimpatizáltak.  Összesen húsz évadnyi részt írt meg, és a sorozatot 2014-ben minden idők legnépszerűbb rajzfilmsorozatának választották Oroszországban. 

Pályafutása során Kurljandszkij közel 40 animációs sorozat megalkotásában vett részt, és számos könyvet is írt: gyerekkönyvek és regények mellett sci-fit is írt. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.