Mészáros Csoport: Nemcsak erkölcsi felelősség, hanem kötelesség is tenni a közjó érdekében

gazdaság
2020 december 27., 14:41

Kiosztották az ajándékcsomagokat, amelyeket a Mészáros Csoport a Magyar Vöröskereszt segítségével juttatott el a rászorulóknak - számolt be a közmédia.

link Forrás

A cégcsoport december közepén jelentette be, hogy karácsonyra 70 tonnányi élelmiszeradományt juttat rászorulókhoz, 50 millió forint értékben. A csomagokban a Mészáros Csoport termékei találhatók.

Kardos István, a Vöröskereszt vezérigazgatója szerint „hihetetlen nagy önkéntes munkát végeztek a Mészáros Csoport dolgozói és önkéntesei”, azt kellett megszervezni, hogy az ország minél több megyéjébe el tudják juttatni az adományt. 10 ezer doboz élelmiszert szállítottak ki a közmédia szerint nagycsaládosokhoz, egyedül élő idősekhez és a Magyar Vöröskereszt intézményeibe.

„Egy ilyen nagy cégcsoportnak azon túl, hogy az ország legnagyobb foglalkoztatója, ennél sokkal fontosabb, hogy mit tud tenni a közjó érdekében. Ez nemcsak erkölcsi felelőssége, hanem kötelessége is egy vállalatcsoportnak” - mondja a riportban Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója.

A Mészáros Csoporthoz tartoznak a magyar gazdaságtörténet legnagyobb csodáját végrehajtó Mészáros Lőrinc nagyobb cégei: Opus Global Nyrt., Talentis Group Zrt., Talentis Agro Zrt., Status Capital Zrt., Konzum Management Kft., Fejér B.Á.L. Zrt., Búzakalász 66 Felcsút Kft.. A csoport értékét idén szeptemberben 252,3 milliárd forintra becsülték. A legfrissebb felmérések szerint Felcsút vezeti az egy bevallóra jutó tőkejövedelem szerinti országos listát.