Karácsony: Valószínűleg sokkal több a halálos áldozat annál, ami a hivatalos adatokban szerepel

járvány
2020 december 28., 08:20
Karácsony Gergely maszkban tavaly októberben

„A magyar kormány mindent megtesz azért, hogy elkenje a járvánnyal kapcsolatos adatokat” - írja Karácsony Gergely, aki szerint a vakcina érkezésével arra lenne szükség, hogy az emberek bízzanak a hatóságokban és beoltassák magukat, bizalmat viszont csak a polgáraival őszintén beszélő kormány érdemel.

link Forrás

„Alig tudunk valamit például a halálozási adatok területi eloszlásáról, pedig ezeknek alapvető fontosságuk lenne a védekezésben. A hivatalos honlap csak Budapest adatait közli külön, nyilván azért, mert a járvány első hullámban a fővárosban magas volt a halálozás és ezt a fővárosi vezetés nyakába lehetett varrni. Viszont most pont az ellenkezője van, a budapesti halálozási adatok sokkal jobbak az átlagosnál. A kormány persze erről hallgat” - írja Karácsony. (A hivatkozott budapesti adatokról itt írtunk.)

A főpolgármester szerint a kormány

„hallgat arról is, hogy sajnos valószínűleg sokkal többen veszítették életüket a járvány miatt, mint az a koronavírus-statisztikában szerepel”.

„A korábbi évekhez képest ugyanis jóval többen haltak meg ezekben a hónapokban – mi más oka lehetne ezeknek a plusz halálozásoknak, mint a járvány és a járvány miatt leterhelt egészségügy problémái?” - írja Karácsony. (A KSH halálozási adatai és a járvány hivatalos áldozatai közötti különbségről bővebben itt.)