Meghalt Mondok József izsáki polgármester

GYÁSZ
2020 december 31., 13:00

Éjszaka meghalt Mondok József (1956-2020), Izsák város polgármestere - írja Facebook oldalán Lezsák Sándor. Mint írja, "sokan ismerték, szerették. Városépítő munkáját mindenkor becsültem. A család gyászában osztozunk a Fidesz, a KDNP és a Nemzeti Fórum tagjaival".

A fideszes politikus idén szeptemberben időközi választáson lett ismét a Bács-Kiskun megyei város polgármestere, miután az őt a 2019-es választáson legyőző független polgármester, Kutas Tibor augusztusban lemondott a tisztségről.

Mondok annak ellenére kapott több szavazatot, mint ellenfele, Varga Ferenc, hogy a választás idején még mindig büntetőeljárás folyt ellene. A volt fideszes polgármesterről a 444 írta meg még 2017-ben, hogy EU-s támogatásból vadászpanziót épített a település határában, majd beköltözött, de Mondokot ezen kívül más bűncselekményekkel is megvádolták. A Miniszterelnökséget akkor vezető Lázár János azt mondta, Mondoknak vissza kell fizetnie a panzióért kapott 35 millió forint EU-s pénzt, ezt elvileg azóta meg is tette. Más retorzió eddig nem érte.