Koronavírus-számok Magyarországon 05.09.
Elhunytak + 98 Σ 28 602
Kórházban - 280 Σ 3 353
Fertőzöttek + 1 145 Σ 791 709
Tesztek + 34 042 Σ 5 528 240
Egyszer oltottak + 26 819 Σ 4 288 641

A magyar Koronainfó-oldalon még az szerepel, hogy nincs is védőoltás koronavírus ellen

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő Facebook-posztban hívta fel a figyelmet arra, hogy a skót egészségügyi szolgáltató, az NHS Scotland magyar nyelvű kiadványban is tájékoztatja a Skóciában élő magyar állampolgárokat a koronavírus elleni védőoltásról.

A Mérce összehasonlítása szerint a skót kiadvány informatívabb a hivatalos magyar kormányzati tájékoztatásnál is, ugyanis a vakcinainfo.gov.hu oldal sajnos nem túl információgazdag.

Közben a koronavirus.gov.hu általános kormányzati tájékoztatóoldal sem a naprakészségével tűnik ki: a Gyakran ismételt kérdések menüpontban például még mindig az szerepel, hogy

nem létezik védőoltás a koronavírus ellen.

Ez persze nem igaz, oltás olyannyira van, hogy már Magyarországon is adják, csak frissíteni kellene az oldalt.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.