Egy magyar orvos naplóba kezdett, hogy bemutassa a covid-oltás hatásait

járvány
2021 január 02., 15:26

Lőrincz M. Ákos belgyógyászként dolgozik a székesfehérvári Szent György Kórház kardiológia osztályán, és a Semmelweis Egyetemen szerzett Phd-fokozatot immunológiából. Félállásban az egyetem adjunktusa. A koronavírus-járvány miatt jelenleg a Szent György Kórház intenzívjén gyógyít koronavírus-fertőzötteket. Mint egészségügyi dolgozó, ő is az elsők között kapta meg a koronavírus elleni oltást, és úgy döntött, a következő 30 napban naplót ír arról, milyen tünetei vannak.

Az első bejegyzésében azt írta, az oltás helyén érzett enyhe sajgáson kívül nincs más tünete, igaz, a bejegyzés megírásakor, azaz 1 órával az oltás után, még nincs is immunválasz, hiszen sejtjei, melyek felvették az oltóanyagot, elkezdték ugyan termelni a SARS-CoV-2 vírusra jellemző tüskefehérjét, az immunrendszer T-limfocitái azonban még nem ismerték fel veszélyesként ezt a tüskefehérjét.

Lőrincz érthetően leírta azt is, hogyan működik egy m-RNS-oltás, valamint listázta, mivel érdemes készülni az oltásra (például az alkohol és más tudatmódosítók fogyasztásának kerülésével). Bővebben minderről az orvos Facebookján lehet olvasni.

link Forrás