Koronavírus-számok Magyarországon 01.28.
Elhunytak + 93 Σ 12 291
Kórházban - 140 Σ 3 669
Fertőzöttek + 1 569 Σ 363 450
Oltottak + 8 511 Σ 161 215

Egy magyar orvos naplóba kezdett, hogy bemutassa a covid-oltás hatásait

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Lőrincz M. Ákos belgyógyászként dolgozik a székesfehérvári Szent György Kórház kardiológia osztályán, és a Semmelweis Egyetemen szerzett Phd-fokozatot immunológiából. Félállásban az egyetem adjunktusa. A koronavírus-járvány miatt jelenleg a Szent György Kórház intenzívjén gyógyít koronavírus-fertőzötteket. Mint egészségügyi dolgozó, ő is az elsők között kapta meg a koronavírus elleni oltást, és úgy döntött, a következő 30 napban naplót ír arról, milyen tünetei vannak.

Az első bejegyzésében azt írta, az oltás helyén érzett enyhe sajgáson kívül nincs más tünete, igaz, a bejegyzés megírásakor, azaz 1 órával az oltás után, még nincs is immunválasz, hiszen sejtjei, melyek felvették az oltóanyagot, elkezdték ugyan termelni a SARS-CoV-2 vírusra jellemző tüskefehérjét, az immunrendszer T-limfocitái azonban még nem ismerték fel veszélyesként ezt a tüskefehérjét.

Lőrincz érthetően leírta azt is, hogyan működik egy m-RNS-oltás, valamint listázta, mivel érdemes készülni az oltásra (például az alkohol és más tudatmódosítók fogyasztásának kerülésével). Bővebben minderről az orvos Facebookján lehet olvasni.

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!