Szájer utódja az a politikus lehet, akinek a Balaton-felvidéki kúriáján tartott kerti buli után több fideszes politikusnak is karanténba kellett vonulnia

POLITIKA
2021 január 05., 14:29

A Magyar Nemzet ír arról, hogy Schaller-Baross Ernő, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára lesz Szájer József mandátumának örököse az Európai Parlamentben.

Azért kell új EP-képviselőt küldenie a Fidesznek, mert a posztot betöltő Szájer Józsefet a Fidesz alapítóját, az Alaptörvény szövegezőjét, a Fidesz és az Európai Néppárt közti híd fenntartóját egy homoszexuális orgiából az ereszcsatornán mászva, meztelenül menekülve, vérző kézzel, ecstasyval a hátizsákjában találta meg a belga rendőrség. Szájer azóta már távozott a Fideszből is.

Schaller-Baross Ernő a kép bal szélén
photo_camera Schaller-Baross Ernő a kép bal szélén Fotó: Londoni nagykövetség

A kormányzati lap úgy tudja, hogy Schaller-Baross Ernő jelölését kedd este jelenthetik be, de a választási irodát már értesítették a döntésről. A lap kormányzati forrásai szerint Schaller-Baross kiválasztásánál „a kiemelkedő szakmai tudás mellett jelentős szerepet játszott a politikus kora is”, hiszen a több nyelven beszélő, jogász végzettségű Schaller-Baross mindössze 34 éves.

Schaller-Baross neve a közelmúltban egyszer már felmerült a sajtóban: 2020 augusztusában több kormányzati politikusnak is karanténba kellett vonulnia, és akkor a 24.hu írt arról, hogy Gulyás Gergely, Orbán Balázs és Hollik István mind ugyanazon a kerti bulin vett részt, amit Schaller-Baross Ernő Balaton-felvidéki kúriáján tartották.