Hadházy Ákos végrehajtást indított Bayer Zsolt ellen

POLITIKA
2021 január 06., 07:50

Bayer Zsolt mostanáig nem fizette ki a bíróság által megítélt 300 ezer forintos sérelemdíjat Hadházy Ákosnak, ezért az ellenzéki képviselő végrehajtást indított ellene.

A Kúria szeptemberben mondta ki, hogy a fideszes publicista megsértette Hadházy személyiségi jogait, amikor 2017. október 31-én a blogján azt írta: „HADHÁZY GECI, SZÉL DETTI NYELI.” Egy hónappal később pedig „Hadházy egy utolsó, szemét, becstelen gazember” címmel írt a politikusról.

Bayer még két éve, a másodfokú ítélet után azt ígérte, ötforintosokban fogja kifizetni az összeget, ami az akkori Index számításai szerint 252 kilót nyomott volna. Ehhez gyűjtést is szervezett. „Egy szép nagy zsákban fogom tanúk jelenlétében behajítani a kertjébe, szedegesse csak össze szorgalmasan, és vegyen zoknit a büdös lábára.” Később azt mondta, ezer forintosokban fogja átadni a pénzt.

Végül semmilyen címletekkel nem fizetett, de Hadházy azt írta, a jogszabály szerint amúgy is csak ötven darab pénzérmét lenne köteles bárkitől elfogadni.

link Forrás

Bayer a másodfokú ítélet után azt írta, az említett mondatot eredetileg egy sörözőben mondta el, ahol 2017 nyarán találkozott civil aktivistákkal és ellenzéki politikusokkal. Ott emlegette fel Szél Bernadettnek, hogy a kormányellenes tüntetők között volt, aki „Orbán geci, Áder nyeli” transzparenssel vonult fel. Arról kérdezte Szélt, hogyan esne neki ez a mondat, ha átírnák. Vagyis szerinte szó nincs arról, hogy ő gecinek nevezte volna Hadházyt.