Bayer Zsoltnak rá kellett jönnie, hogy még ő sem bír el egyedül egy 252 kilós pénzeszsákot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A múlt héten derült ki, hogy egy jogerős bírósági ítélet szerint Bayer Zsoltnak 300 ezer forintot kell fizetnie Hadházy Ákosnak, és bocsánatot is kell kérnie tőle személyiségi jog megsértése miatt. Erre a kormányzati főkommentelő azzal reagált a blogján, hogy „Hadházynak 5 forintosokban fogom kifizetni a 300 ezer forintot. Egy szép nagy zsákban fogom tanúk jelenlétében behajítani a kertjébe, szedegesse csak össze szorgalmasan, és vegyen zoknit a büdös lábára”. 

Csakhogy miután az Index kiszámolta, hogy ez a 60 ezer ötforintossal megtömött, szép kis zsák 252 kilót nyomna, gimnazista lányokkal egyébként bátran kötekedő Bayer átértékelhette a saját képességeit, mert most módosított a terven. 

A hétfői Sajtóklubban már azt mondta, ezer forintonként fogja kiporciózni az ötforintosokat 300 darab zacskóba. Bayer egyébként gyűjtést szervezett magának, hogy összejöjjön a 60 ezer ötforintos. Állítása szerint lassan az összeg fele már megvan.  

Ugyanakkor Hadházy Ákos előre jelezte, hogy feleslegesen gyűjti Bayer az ötforintosokat, ugyanis a „jogszabály szerint csak ötven darab pénzérmét köteles bárkitől elfogadnia, ha pedig Bayer Zsolt ezt nem veszi figyelembe, külön végrehajtást indít ellene, hogy normálisan törlessze a bánatpénzt”. Bayer most azt mondta, hogy az ügyvédei szerint a képviselő köteles lesz elfogadni a bedobált ötforintosokat.

Bayer egyébként a nyilvános bocsánatkérést nem akarja tejesíteni. Nemrég mondta, hogy ezt ugyan megírta, de polgári engedetlenséget fog alkalmazni, vagyis az iratot letétbe helyezi egy közjegyzőnél, és addig nem hozza nyilvánosságra, amíg Hadházy nem kér bocsánatot Orbán Viktor miniszterelnöktől, és nem határolódik el az O1G logótól. 

Itt tartunk most.