Az SZTE-n Debreceni Egyetemen is zajlanak a belső egyeztetések az új működési modell kialakításáról

oktatás
2021 január 08., 15:58

A Szegedi Tudományegyetem Dékáni Kollégiuma "egyhangúan támogatja a tárgyalások megkezdését a lehetséges új működési modell kialakításáról, jelenleg a belső egyeztetések és a kérdéskör vizsgálata zajlik" - derül ki az egyetem közleményéből.

A Magyar Narancs és a szegeder.hu információi alapján mi is megírtuk, hogy augusztus elsejétől alapítványi fenntartásba kerülhet a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem is.

Friss közleményében az SZTE azt írja, hogy az intézmény "következő, 2021-2024. közötti időszakra vonatkozó most készülő Intézményfejlesztési Terve keretében vizsgálja az intézmény lehetséges, legoptimálisabb működési modelljeit, figyelembe véve a »Fokozatváltás a felsőoktatásban« című, az ágazat jövőjét meghatározó stratégiai alapdokumentumban foglalt célokat is."

Azt írják, az állami finanszírozású képzések típusát, összetételét, nagyságrendjét a működési modell esetleges megújítása nem befolyásolja,"ugyanakkor az egyetem számára előnyökkel járhat".

Hasonló közleményt adott ki január 7-én a Debreceni Egyetem, ami szerint zajlik "az intézmény lehetséges új működési modelljének a vizsgálata az egyetem és a 14 kar vezetői (dékáni kollégium), valamint a hallgatói képviselők egybehangzó javaslatára".

Azt mindkét közleményben kiemelték, hogy a döntés megszületésééig nem szeretnének nyilatkozni a témáról.