Az SZTE-n Debreceni Egyetemen is zajlanak a belső egyeztetések az új működési modell kialakításáról

A Szegedi Tudományegyetem Dékáni Kollégiuma "egyhangúan támogatja a tárgyalások megkezdését a lehetséges új működési modell kialakításáról, jelenleg a belső egyeztetések és a kérdéskör vizsgálata zajlik" - derül ki az egyetem közleményéből.

A Magyar Narancs és a szegeder.hu információi alapján mi is megírtuk, hogy augusztus elsejétől alapítványi fenntartásba kerülhet a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem is.

Friss közleményében az SZTE azt írja, hogy az intézmény "következő, 2021-2024. közötti időszakra vonatkozó most készülő Intézményfejlesztési Terve keretében vizsgálja az intézmény lehetséges, legoptimálisabb működési modelljeit, figyelembe véve a »Fokozatváltás a felsőoktatásban« című, az ágazat jövőjét meghatározó stratégiai alapdokumentumban foglalt célokat is."

Azt írják, az állami finanszírozású képzések típusát, összetételét, nagyságrendjét a működési modell esetleges megújítása nem befolyásolja,"ugyanakkor az egyetem számára előnyökkel járhat".

Hasonló közleményt adott ki január 7-én a Debreceni Egyetem, ami szerint zajlik "az intézmény lehetséges új működési modelljének a vizsgálata az egyetem és a 14 kar vezetői (dékáni kollégium), valamint a hallgatói képviselők egybehangzó javaslatára". 

Azt mindkét közleményben kiemelték, hogy a döntés megszületésééig nem szeretnének nyilatkozni a témáról.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó