Két féléves tanulmányi eltiltást kaptak a BME-sek, akik szétverték az egyetem kollégiumát

oktatás
2021 január 08., 13:35

"Két féléves tanulmányi eltiltást és két féléves kollégiumi kitiltást kapott szankcióként” két hallgató abból a csapatból, aminek tagjai tavaly novemberben rombolni kezdtek a Budapesti Műszaki Egyetem Schönherz Kollégiumában, miután Orbán Viktor bejelentette az új járványügyi intézkedéseket, köztük a felsőoktatás áttérését digitális tanrendre, és a kollégiumok bezárását.

Az egyetem a Telex kérdésére válaszolva azt is közölte, hogy a rongálásban összesen öten vettek részt, a maradék három hallgató ellen indított fegyelmi eljárást azért függetsztették fel, mert ellenük a rendőrség is eljárást folytat, ennek a lezárultát várják.

link Forrás

A tavaly novemberben a 444-hez is eljuttatott képeken és videókon az látszik, hogy a diákok több szoba berendezését is szétdobálták, volt, aki kalapáccsal esett a falnak.

A rongálás további 13 passzív résztvevője, akik "az események megakadályozásának, vagy jelzésének elmulasztásával szintén vétettek a szabályok ellen” kollégiumi kitiltást, szigorú megrovást vagy megrovást kaptak a fegyelmi bizottságtól. A határozatok ellen eddig senki sem fellebbezett.