Letartóztatták a floridai férfit, aki ellopta Nancy Pelosi olvasópolcát

A Capitolium ostroma alatt készült ez a fotó:

Fotó: Win McNamee/Getty Images/AFP

Azóta kiderült, hogy egy floridai férfi, a 36 éves Adam Christian Johnson volt az, aki ellopta Nancy Pelosi házelnök olvasópolcát, és péntek este le is tartóztatták. Szövetségi vádat emelnek ellene, óvadék nincs.

Az ostromban öt ember meghalt, köztük egy szövetségi rendőr. Legalább 13 embert vádolnak garázdasággal, és még 40 embert kisebb súlyú ügyekkel. (Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó