Még keresi az FBI, hogy ki vitt szerdán csőbombákat a Capitoliumba

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda 50 ezer dollár (15 millió forint) jutalmat ígér annak, aki információval segíti kideríteni, ki helyezett el két csőbombát a Capitoliumban a szerdai ostrom alatt - írja az MTI. A felhíváshoz az FBI egy felvételt is mellékelt, amelyen egy álarcos, kesztyűt és csuklyás felsőruhát viselő ember visz egy tárgyat.  

A Capitolium rendőrségének közlése szerint a két csőbomba jelentős károkat okozhatott volna, és súlyosan fenyegette a közbiztonságot. A tűzszerészek hatástalanították mindkettőt még szerdán. A robbanószerkezetek egyikét a republikánusok, a másikat a demokraták nemzeti bizottságának központjánál hagyta a keresett személy.

A hatóságok már több embert azonosítottak és őrizetbe is vettek azok közül, akik szerdán, Donald Trump beszéde után megostromolták az amerikai törvényhozás épületét. Letartóztatták például azt a férfit, aki betört Nancy Pelosi irodájába, a demokrata házelnök asztalánál pihent egy kicsit és fotózkodott, majd egy Pelosinak címzett borítékkal távozott.