Még keresi az FBI, hogy ki vitt szerdán csőbombákat a Capitoliumba

bűnügy
2021 január 9., 7:21

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda 50 ezer dollár (15 millió forint) jutalmat ígér annak, aki információval segíti kideríteni, ki helyezett el két csőbombát a Capitoliumban a szerdai ostrom alatt - írja az MTI. A felhíváshoz az FBI egy felvételt is mellékelt, amelyen egy álarcos, kesztyűt és csuklyás felsőruhát viselő ember visz egy tárgyat.

A Capitolium rendőrségének közlése szerint a két csőbomba jelentős károkat okozhatott volna, és súlyosan fenyegette a közbiztonságot. A tűzszerészek hatástalanították mindkettőt még szerdán. A robbanószerkezetek egyikét a republikánusok, a másikat a demokraták nemzeti bizottságának központjánál hagyta a keresett személy.

A hatóságok már több embert azonosítottak és őrizetbe is vettek azok közül, akik szerdán, Donald Trump beszéde után megostromolták az amerikai törvényhozás épületét. Letartóztatták például azt a férfit, aki betört Nancy Pelosi irodájába, a demokrata házelnök asztalánál pihent egy kicsit és fotózkodott, majd egy Pelosinak címzett borítékkal távozott.