Koronavírus-számok Magyarországon 01.24.
Elhunytak + 64 Σ 11 968
Kórházban - 61 Σ 3 793
Fertőzöttek + 1 257 Σ 359 574
Tesztek + 16 441 Σ 3 052 068

A kínai futam elhalasztását kéri a nagydíj szervezője az F1 vezetőitől

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A Forma-1 Kínai Nagydíjának elhalasztását kérték a verseny szervezői az autós gyorsasági világbajnokság vezetőitől. Jang Ji-pin, a kínai futamot szervező Juss Event vezetője szerint rendkívül bizonytalan, hogy áprilisban sor kerülhet-e a futamra.

"Már benyújtottuk a hivatalos kérelmünket. Az a célunk, hogy az év második felére cserélhessük a dátumot" - nyilatkozta Jang. De ha ez meg is történne, még az se volna garancia a futam megtartására. Ha ugyanis a rendező város, Sanghaj vezetése minden más nemzetközi eseményt az év második felére ütemez át, az meghaladhatja a város kapacitását, kétségessé téve, hogy meg tudják-e rendezni az F1-futamot.

Tavaly csak júliusban, Ausztriában kezdődhetett el a Forma-1-es idény, amely végül 22 helyett csupán 17 futamból állt. Az idei versenynaptár 23 állomást tartalmaz, de Lawrence Stroll, a Forma-1-es Aston Martin-istálló tulajdonosa a héten elárulta, hogy márciusról őszre halasztják az idénynyitónak szánt Ausztrál Nagydíjat, a szezon pedig Bahreinben rajtol majd.

A Magyar Nagydíjra tavaly július 19-én, zárt kapuk mögött került sor a Hungaroringen, az idei naptárban pedig augusztus 1-jei dátummal szerepel a mogyoródi versenyhétvége. (Via MTI)