Schwarzenegger: Donald Trump egy bukott vezető, a legrosszabb elnökként vonul be a történelembe

külföld
2021 január 10., 17:26

Arnold Schwarzenegger Twitterére posztolt egy hosszú videót, hogy összegezze a Capitoliumban történteket. Azzal indított, hogy az amerikai törvényhozás épületének szerdai lerohanását a kristályéjszakához hasonlította, ahhoz, amikor a náci Németországban 1938 novemberében zsinagógákat, illetve zsidó üzleteket romboltak szét és több tucat zsidót öltek meg.

Úgy fogalmazott, „a csőcselék nemcsak a Capitolium ablakait törte össze”, de azokat „az eszméket is, amikre az ország épült”, majd azt üzente az amerikaiaknak, hogy óvakodjanak a „cinizmus és az önzés szörnyű következményeitől”.

Természetesen szót ejtett Donald Trumpról is, akiről azt mondta, „egy bukott vezető”, aki „a legrosszabb elnökként vonul be a történelembe”, majd úgy fogalmazott, a leköszönő elnök szerinte „hamarosan olyan lényegtelen lesz, mint egy régi twitter-bejegyzés”.

Beszédét, amiben még azt a kardot is elővette, amit a Conan a barbár című filmben használt, azzal az üzenettel zárta, hogy „a napokkal ezelőtti drámából együtt kell kigyógyulnunk”, szerinte „a demokráciát kell előtérbe helyezni, nem republikánusokként vagy demokratákként, hanem amerikaiakként”, majd sok sikert kívánt Joe Bidennek.

link Forrás