Poroltóval ütötték le a rendőrt, aki meghalt a Capitolium ostrománál

külföld
2021 január 10., 06:38

Donald Trumpra szavazott az elnökválasztáson az a capitoliumi rendőr, Brian Sicknick, aki az amerikai törvényhozás épületének szerdai ostroma idején szerzett sérüléseibe halt bele. A 42 éves rendőrt az ostromlók először gázsprével fújták le, aztán nagy erővel, poroltó készülékkel ütötték fejbe. Bár a mentőknek kétszer is sikerült újraéleszteniük, a kórházba szállítás után meghalt.

Apja elmondása szerint olyan vérrög keletkezett az ütés miatt koponyájában, hogy örök életére csak vegetált volna agykárosodás miatt.

Sicknick 2008-ban állt be a testülethez, első komoly feladataként Barack Obama volt elnök beiktatásának védelmében vett részt.

Donald Trump, bár mint most kiderült, a rendőr a híve volt, még egy szót sem szólt Sicknick haláláról, ahogy egyelőre azt se kommentálta, hogy egy zavargó hívét agyonlőtték, amikor megpróbált betörni a képviselőház üléstermébe vezető folyosóra, három másik fanatikus híve pedig egyéb egészségügyi problémák miatt vesztette életét a lázadás során.

Az elnök hivatala - amely minden jel szerint kezd függetlenül működni Donald Trumptól - azonban közleményben fejezte ki részvétét az elhunyt rendőr családjának. "Akárhányszor meghal egy rendőr szolgálat közben, emlékeztet rá, hogy ők azok, akik belevetik magukat a veszélybe a béke fenntartása érdekében" - írta közleményében a Fehér Ház, amiben Sicknicket hősnek nevezi. (Via MTI, Business Insider)