A Direkt36 és a G7 újságírói nyerték az idei Transparency-Soma Díjat

Média
2021 január 11., 18:27

Panyi Szabolcs, a Direkt36, valamint Fabók Bálint és Jandó Zoltán, a G7.hu újságírói megosztva nyerték el az idei Transparency-Soma Díjat. Az összesen egymillió forinttal járó elismerést a Transparency International Magyarország által szervezett online díjátadó eseményen adták át hétfő délután.

photo_camera Fotó: Tuba Zoltán/Képszerkesztőség

Panyi Szabolcs, a Direkt36 újságírójának díjazott cikke, az Így fűzte be Orbán Európa nagyhatalmát a német-magyar kapcsolatok történetének elmúlt bő két évtizedét tárja fel rendkívüli részletességgel, nyomon követve a gazdasági és politikai érdekek összefonódását.

Fabók Bálint és Jandó Zoltán (G7.hu) győztes cikksorozata (első rész, második rész) a magyar közvélemény számára kevéssé ismert, a gazdaságban mégis meghatározó befolyással rendelkező Rahimkulov család magyarországi érdekeltségeit, továbbá társasági adókedvezményekkel kapcsolatos visszaéléseit tárja fel cégadatokra és egyes érintettek beszámolóira hivatkozva.

A díjátadó ünnepségen a győztes cikkek szerzői átvették az oklevelet és az ezzel járó 500-500 ezer forintos pénzjutalmat.