Legalább 25, belföldi terrorizmussal kapcsolatos eljárást indítottak a Capitolium szerdai lerohanása után

Ezt Jason Crow demokrata párti képviselő közölte Ryan McCarthy amerikai védelmi államtitkárra hivatkozva. Crow, a képviselőház fegyveres erőkkel foglalkozó bizottságának tagja szerint McCarthy elmondta neki, hogy a Pentagonnak tudomása van „további lehetséges fenyegetésekről terroristajelöltek részéről” a Joe Biden megválasztott demokrata párti elnök január 20-i beiktatásáig terjedő időszakban.

„Fegyvereket, Molotov-koktélokat, robbanószerkezeteket, gyorskötözőket foglaltak le, ami azt jelzi, hogy nagyobb katasztrófát sikerült hajszállal megelőzni” - mondta Crow, aki hozzátette, McCarthy arról biztosította, hogy a helyi és a szövetségi bűnüldözési hatóságok összehangolják biztonsági előkészületeiket a Capitoliumban történteket követően.

(CNN)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó