Újabb videó a Capitoliumból: Trump hívei a földön húznak, ütnek-vernek egy rendőrt

külföld
2021 január 11., 20:25

Még mindig kerülnek elő újabb felvételek a Capitolium ostromáról, ezek a videók pedig tovább erősítik azt, amiről vasárnap írtunk: sokkal erőszakosabb volt ez az esemény, mint elsőre látszott.

Hétfőn rengetegen nézték meg a Capitolium oldalsó bejáratánál készült videót, amin az épületet ostromlói a földön húznak, és ütnek-vernek egy rendőrt.

link Forrás

A rendőrt a fehér baseball-sapkás férfi rántja le a földre, utána azt látni, hogy botokkal-zászlórudakkal esnek neki, miközben a földön van.

Egy képen felülről is látszik:

link Forrás

Miközben a földön húzták a rendőrt, a tüntetők egy része azt skandálta, U-S-A, U-S-A, a videón egy férfi amerikai zászlóval is üti. Egy másik felvételen az is látszik, hogy más tüntetők ezután segítettek neki:

link Forrás

Az ostrom alatt meghalt egy rendőr, Brian Sicknick, az interneten ezért elterjedt, hogy ő van a képen, de ezen a felvételen a beszámolók szerint nem ő szerepel, mert a rendőr a városi hatósági egyenruhában van, Sicknick pedig a Capitoliumi rendőrség tagja volt. Arról nem tudni, milyen sérüléseket szenvedett, a Washington Post szerint a rendőrség egyelőre nem válaszolt az erről szóló kérdésekre.