Feladták magukat a tinédzserek, akik két kőkeresztet törtek le a Margit híd koronaszobrairól

Kedden délelőtt egy 16 éves lány és egy 16 éves fiú állított be a II. kerületi rendőrkapitányságra. A szüleik kíséretében érkező fiatalok azért mentek a rendőrségre, hogy feladják magukat, a rendőrök ugyanis kép alapján keresték őket, miután 2020. november 10-én este 8 körül letörték, majd elvitték a Margit híd Szent Korona szobrainak két kőkeresztjét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a két fiatalt védett kulturális javak körébe tartozó tárgy ellopásának megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A tinédzserek azt mondták, nem tervezték a keresztek ellopását, hirtelen ötlettől vezérelve törték le őket, de tettüket azóta nagyon megbánták. Az eljárás az elkövetők szabadlábon hagyása mellett folytatódik. (police.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.