Hat év börtönt, vagyonelkobzást és ötmillió forint pénzbüntetést kér az ügyészség Boldog Istvánra

POLITIKA
2021 január 14., 17:09

6,666,666 forint vagyonelkobzást, hat év börtönben végrehajtandó szabadságvesztést, ötmillió forint összegű pénzbüntetést és öt év közügyektől való eltiltást kért Boldog István elsőrendű vádlott esetében a Központi Nyomozó Főügyészség, írja friss értesülései alapján az Alfahír. A fideszes parlamenti képviselőt vesztegetés elfogadásával és más bűncselekményekkel vádolják.

Orbán Viktor miniszterelnök kézfogása egy vesztegetési ügy elsőrendú vádlottjával.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök kézfogása egy vesztegetési ügy elsőrendú vádlottjával. Fotó: Boldog István/Facebook

A vádirat szerint Boldog István és a hozzá köthető elkövetői kör Boldog hivatalával és befolyásával visszaélve a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázati eredményeit befolyásolta, majd még a kivitelezők irányított kiválasztását is elérte. Mindezért cserébe "jogtalan anyagi előnyt", magyarán kenőpénzt kértek az érintett vállalkozóktól, akiktől 2019 májusában 20 millió forintot kaptak.

Az Alfahír megkereste a KNYF-et, ám a főügyészség "sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem kívánta" értesüléseiket. Azt mondták, egyelőre csak annyit szeretnének elmondani az ügyről, amit a december 21-i vádemelés után kiadott sajtóközleményükben írtak. Az Alfahír értesüléseiről azt mondták, "ezek az információk azért szivároghattak ki, mert valamelyik ügyvéd vagy vádlott a sajtó rendelkezésére bocsájtotta".