Hat év börtönt, vagyonelkobzást és ötmillió forint pénzbüntetést kér az ügyészség Boldog Istvánra

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

6,666,666 forint vagyonelkobzást, hat év börtönben végrehajtandó szabadságvesztést, ötmillió forint összegű pénzbüntetést és öt év közügyektől való eltiltást kért Boldog István elsőrendű vádlott esetében a Központi Nyomozó Főügyészség, írja friss értesülései alapján az Alfahír. A fideszes parlamenti képviselőt vesztegetés elfogadásával és más bűncselekményekkel vádolják.

Orbán Viktor miniszterelnök kézfogása egy vesztegetési ügy elsőrendú vádlottjával.Fotó: Boldog István/Facebook

A vádirat szerint Boldog István és a hozzá köthető elkövetői kör Boldog hivatalával és befolyásával visszaélve a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázati eredményeit befolyásolta, majd még a kivitelezők irányított kiválasztását is elérte. Mindezért cserébe "jogtalan anyagi előnyt", magyarán kenőpénzt kértek az érintett vállalkozóktól, akiktől 2019 májusában 20 millió forintot kaptak.

Az Alfahír megkereste a KNYF-et, ám a főügyészség "sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem kívánta" értesüléseiket. Azt mondták, egyelőre csak annyit szeretnének elmondani az ügyről, amit a december 21-i vádemelés után kiadott sajtóközleményükben írtak. Az Alfahír értesüléseiről azt mondták, "ezek az információk azért szivároghattak ki, mert valamelyik ügyvéd vagy vádlott a sajtó rendelkezésére bocsájtotta".

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó