Milliós jutalmakat is osztottak a fővárosi önkormányzat tanácsadóinak

Közel 29 millió forintot osztott szét tanácsadói közt a fővárosi önkormányzat év végi jutalomként. Az összeg fejenként 320 ezertől 1,25 millió forintig terjedt, írja a Népszava. A díjazottak közt vannak azok is, akiket Láng Zsolt fideszes frakcióvezető javasolt. 

Hárman kaptak egymillió forint feletti jutalmat: 

  • Keszthelyi Dorottya Veronika, Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes munkatársa (1,25 millió),
  • Szentirmai Judit, a főjegyzői iroda munkatársa (1,2 millió) és
  • Balogh Samu Márton, Karácsony Gergely főpolgármester kabinetfőnöke (1,2 millió).
Balra Karácsony Gergely főpolgármester, a jobbján Balogh Samu kabinetfőnök néhány nappal a 2019-es önkormányzati választások utánFotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Tízen kaptak 800 ezer forintot vagy annál többet, köztük Jávor Benedek, Budapest brüsszeli irodájának vezetője, Misetics Bálint, a főpolgármseter lakhatási és szociális főtanácsadója, valamint Rényi Ádám, az önkormányzat kommunikációs igazgatója. 

Rajtuk kívül minden hivatali dolgozó jutalmat kapott, a havi fizetésével megegyező összegben (a 350 ezer forintnál kevesebbet keresők esetében felfelé kerekítettek). A lap azt írja, az egy főre jutó jutalom összege így az átlag havi fizetés 1,11-szerese volt. 2018-ban és 2019-ben, Tarlós István idején még magasabb volt ez a szorzó, az átlagfizetés másfélszeresét adták év végén a hivatal dolgozóinak.

A jutalmakat a bértartalékból fizették, más célokra nem is fordíthatták volna.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.