Milliós jutalmakat is osztottak a fővárosi önkormányzat tanácsadóinak

POLITIKA
2021 január 16., 07:08

Közel 29 millió forintot osztott szét tanácsadói közt a fővárosi önkormányzat év végi jutalomként. Az összeg fejenként 320 ezertől 1,25 millió forintig terjedt, írja a Népszava. A díjazottak közt vannak azok is, akiket Láng Zsolt fideszes frakcióvezető javasolt.

Hárman kaptak egymillió forint feletti jutalmat:

  • Keszthelyi Dorottya Veronika, Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes munkatársa (1,25 millió),
  • Szentirmai Judit, a főjegyzői iroda munkatársa (1,2 millió) és
  • Balogh Samu Márton, Karácsony Gergely főpolgármester kabinetfőnöke (1,2 millió).
Balra Karácsony Gergely főpolgármester, a jobbján Balogh Samu, a leendő kabinetfőnöke
photo_camera Balra Karácsony Gergely főpolgármester, a jobbján Balogh Samu kabinetfőnök néhány nappal a 2019-es önkormányzati választások után Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Tízen kaptak 800 ezer forintot vagy annál többet, köztük Jávor Benedek, Budapest brüsszeli irodájának vezetője, Misetics Bálint, a főpolgármseter lakhatási és szociális főtanácsadója, valamint Rényi Ádám, az önkormányzat kommunikációs igazgatója.

Rajtuk kívül minden hivatali dolgozó jutalmat kapott, a havi fizetésével megegyező összegben (a 350 ezer forintnál kevesebbet keresők esetében felfelé kerekítettek). A lap azt írja, az egy főre jutó jutalom összege így az átlag havi fizetés 1,11-szerese volt. 2018-ban és 2019-ben, Tarlós István idején még magasabb volt ez a szorzó, az átlagfizetés másfélszeresét adták év végén a hivatal dolgozóinak.

A jutalmakat a bértartalékból fizették, más célokra nem is fordíthatták volna.