Rogán Cecília sportrendezvényének támogatására költötte a legtöbbet az állami lottócég

"A hazánkat sújtó járvány ellenére sem változtatott közhasznú támogatási politikáján a CÖF-öt is százmilliókkal támogató állami lottócég" - írja a K-Monitor közpénzfigyelő nonprofit szevezet.

"A Szerencsejáték Zrt. támogatásosztó leánya nemrég közzétett, őszi szerződéseiből kiderült, továbbra is a kormány, és kiemelten az őket felügyelő miniszter, Rogán Antal szívének kedves célokat támogatnak."

  • Szeptemberben 140 millió forintot kapott a Rogán-Gaál Cecília (a megtévesztő vezetéknév ellenére Cecília már nem Rogán Antal házastársa, de cégiratokból kiderült, hogy visszavette volt férje nevét) és Sarka Kata nevével fémjelezett Fitbalance nevű sportrendezvény,
  • októberben 20 milliót kapott "a NER erős asszonyait tömörítő" Nők Magyarországért Klub, aminek tagjai között van Novák Katalin, Schmidt Mária és Szentkirályi Alexandra is,
  • novemberben pedig jutott 20 millió forint támogatás a "nemzeti imareggelit" szervező D.C. Magyarországi Alapítványnak, 15 millió "a Rogánék által korábban is támogatott, ismeretlen tevékenységű" Demokrácia és Politikai Kultúra Közhasznú Alapítványnak, és 40 millió a mosonmagyaróvári kézicsapatnak is.

A K-Monitor hozzáteszi, hogy a járvány hatásait csillapító tevékenységet nem támogatott a nemzeti lottócég ebben az időszakban. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.