Hat évvel szabadon eresztése után is úgy járkál körbe a romániai medve, mintha még mindig ketrecben élne

Inát, a nőstény barnamedvét 2014-ben hozta el a romániai karácsonkői állatkertjéből egy állatmentő szervezet, hogy szabadon engedjék a Brassói megyei Zernest medverezervátumában. Egy, a rezervátum által az utóbbi napokban feltöltött videó szerint azonban Ina hat évvel szabadon engedése után sem tudta kiheverni azt a 20 évet, amit a karácsonkői állatkert apró ketrecében húzott le, még mindig gyakran járkál körbe-körbe ahelyett, hogy felfedezné az erdőt.

Ina testvérével osztozott egy kis kifutón az állatkertben, az állatkert vezetősége azért kérte az állatvédők segítségét, mert a két állatnak már végképp kicsi volt a hely.

(Timisoara Online, Universul.net)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.