Poloskákat talált az új vezetés a Boldog Istvántól örökölt hivatalában

POLITIKA
2021 január 20., 09:12

„Találtunk poloskát itt fent a tárgyalóteremben is, és az én irodámban is, igen”

– mondta az RTL Klub Házon kívül című műsorának Virágné Lukács Gabriella, aki 2019 októbere óta polgármester Kétpón, azon a településen, ahol korábban Boldog István volt a polgármester, majd a térség országgyűlési képviselője. A független polgármester szerint „2019 decemberében vásárolták és szerelték fel valakik a lehallgatókészülékeket, mikor az önkormányzat régi vezetése még bejárt a hivatalba”.

A riportban beszéltek a helyiekkel is, volt, aki azt mondta, Boldog „úgy állítja be a dolgokat, hogy igenis itt még ő az úr”, a szomszédos település, Kengyel volt polgármestere, Nagy Szilárd pedig úgy fogalmazott, azok, „akik nem szeretik”, Boldogot „a régi beosztásából adódóan” csak „bolond bakternek” szólították. Nagy Szilárd, miután vádalkut kötött az ügyészséggel, koronatanúja lett a Boldog István és társai ellen folyó büntetőügynek.

A riportban egyébként bemutatják azt a halastavat is, amit Boldog István polgármestersége alatt építettek a polgármesteri hivatal közepére, felette egy híddal, amin az alaptörvény asztala áll.

photo_camera Halastó, Kétpó polgármesteri hivatalában Fotó: RTL Klub

Boldog István mentelmi jogát áprilisban függesztették fel, decemberben emelt ellene vádat az ügyészség. Nyolc társával együtt hivatali vesztegetés elfogadásával és más bűncselekményekel vádolják, hat év börtönt, vagyonelkobzást és ötmillió forint pénzbüntetést kértek rá.