Februárban már érkezhetnek kisebb tételek a Szputnyik V vakcinából

járvány
2021 január 21., 15:31

„Egészen hamarosan” megkezdődik a Szputnyik V vakcina Magyarországra szállítása, kisebb tételek már februárban Budapestre érkezhetnek, nyilatkozta Kirill Dmitrijev az oroszországi oltóanyagok fejlesztését finanszírozó Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) vezérigazgatója a Rosszija 24 hírtelevíziónak.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón mondta el, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter ma utazott Moszkvába, hogy az orosz vakcináról tárgyaljon, amelnyek használatát ideiglenesen engedélyezték Magyarországon. Arról azonban egyelőre nincs szó, hogy pontosan mennyit kapunk az oltóanyagból.

A Telex hívta fel a figyelmet arra, hogy egyelőre az oroszok maguknak sem tudnak elegendőt gyártani a vakcinából, ezért is akadozik jelenleg az oltás Oroszországban. A számítások szerint a jelenlegi tempóban 10 év kellene ahhoz, hogy az oroszok 60 százalékát be tudják oltani, ugyanis egyelőre mindössze 11 ezer ember kapta meg a védettséghez szükséges mindkét oltást. (MTI)

Kiemelt videóink