Hatalmas tűz lángol egy jászberényi ipartelepen

Szerda éjjel tűz ütött ki a Jászberény területén található Necső Telepen, egy akkumulátorokat gyártó üzem területén, írja honlapján a Katasztrófavédelem. A helyzet súlyosságát mutatja, hogy csütörtök hajnali fél ötkor még tíz környező településről hetven tűzoltó próbálta oldatni az elharapódzott lángokat.

A Katasztrófavédelem a helyszínre küldött egy mobil labort is, amivel azt mérték, milyen káros anyagok kerültek a levegőbe, de egyelőre semmiből nem mutattak ki egészségre ártalmas koncentrációt.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.