Bezáratta és megbüntette a rendőrség a Madách téri Központot

Hatvan napra bezáratták és 500 ezer forint pénzbírsággal büntették a rendőrök a Madách téri Központot. A kocsma több hónapja zárva volt a korlátozások miatt, pénteken viszont kinyitottak és elvitelre adtak italt és ételt a vendégeknek úgy, hogy egyszerre csak 4 ember lehetett a kocsmában. A környéken más vendéglátó helyek is árultak elvitelre italt, szemtanúk szerint pedig a Madách téren estére elég sokan összegyűltek, hogy a viszonylagos jó időben iszogassanak (hasonló híreket lehetett hallani a város más részeiről is). 

"Egyelőre értetlenül állunk a tények előtt. Nagyon köszönjük azoknak, akik ma eljöttek, elviteles termékeket vásároltak, ezzel is támogatva a több, mint 2 hónapja zárva lévő Központot."- írták a kocsma vezetői a Központ Facebook-oldalán. Mint írják, 60 napig kiszállításra és elvitelre sem adhatnak semmit. A Központ indított egy Patreon oldalt, ahol támogatni lehet a bezárt helyet. 

A Telex.hu-nak a Központ egyik tulaja azt nyilatkozta, hogy amikor pénteken 3 órakor kinyitottak, már járt pár rendőr a kocsma környékén, de mindent rendben találtak. Fél órával a 7-es zárás előtt viszont már nagyobb létszámban tértek vissza a járőrök, megbüntették a helyet és tájékoztatták a tulajdonosokat, hogy 30 napra be kell zárniuk. Ezt később 60 napra módosították.  

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.