Izraelben már a tinédzsereket oltják

járvány
2021 január 24., 16:16

Izraelben megkezdték a 16-18 évesek koronavírus elleni oltását is, a kormány ezzel segítené, hogy a tinédzserek részt vehessenek az iskolai vizsgákon. Ez nem azt jelenti, hogy már minden, náluk öregebb izraeli kapott oltást, egyelőre a 9 milliós Izrael lakosainak negyede kapta meg legalább az oltás egyik dózisát. Az országban december 19-én kezdtek el oltani a Pfizer vakcinájával, és messze ők a leggyorsabbak az oltások kiadásában.

A kormány tervei szerint már februárban meg is kezdik a gazdaság újraindítását, miután december 27-én országos lezárást rendeltek el. Ez már a harmadik a koronavírus izraeli megjelenése óta.

Az oltási tervben legelöl természetesen az idősek és veszélyeztetett csoportokba tartozók voltak, most viszont már olyan jól állnak, hogy mindenki kaphat vakcinát, aki 40 évnél idősebb vagy 16 és 18 éves kor között van, de utóbbiak csak szülői beleegyezéssel.

A Times of Israel szerint, mióta elkezdték az oltást, 60 százalékkal csökkent a kórházba kerülő 60 év fölöttiek aránya. (Reuters)