Több mint 200 embert is zaklathattak a HÉV vonalain

bűnügy
2021 január 28., 19:52

Egy csömöri férfi, Oláh Benjamin összegyűjtötte azokat a leveleket, amiket a csömöri és a gödöllői HÉV-en történt zaklatásokról írtak neki. Ezeknek a száma több mint 200, számolt be az RTL Híradó.

„Suliba mentem és a velem szemben ülő, illuminált állapotban lévő idősebb férfi folyamatosan obszcén szavak kíséretében taglalta, hogy mit csinálna velem” – írta egy diáklány.

Egy másik utas pedig az írta: „Már mindegy, hogy reggel vagy este utazik az ember, a zaklatók és az agresszív alkoholisták napi szinten jelen vannak.”

Nem rég pedig a gödöllői HÉV-en próbáltak megerőszakolni egy 47 éves nőt, aki ellenkezet, ezért a férfi megverte, majd elmenekült.

Oláh Benjamin szerint a zaklatások mindenféle korosztályt érintenek, többek között az ő feleségét is zaklatták már. Oláh Benjamin ezért aláírásokat kezdett gyűjteni, hogy elérjék, hogy a MÁV biztonsági kamerákat szereltessen a szerelvényekre ezzel növelve a közbiztonságot.

Az RTL megkeresésére a MÁV annyit reagált, hogy folyamatosan bővítik a HÉV rendészeinek számát, a bajba jutottaknak pedig azt tanácsolják, használják a 112-es segélyhívót.