Ez a nő gyanútlanul végigaerobikozta a mianmari puccsot

Mianmarban hétfőn puccsolt a hadsereg, Aung Szan Szú Kjit, az ország tényleges vezetőjét őrizetbe vették, a hadsereg főparancsnoka vette át a hatalmat. A súlyos fejlemények azonban nem mindenkit taglóztak le: Khing Hnin Wai, az oktatási minisztérium alkalmazásában álló edző például simán letolta rendszeres online edzését, miközben mögötte épp történt a hatalomátvétel.

A Twitteren többen megkérdőjelezték a videó eredetiségét, de a nő rendszeresen tart online közvetített edzéseket a kormány megbízásából, csak puccs nincs minden nap mögötte.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó