Raktárkoncertek helyett biztosítást kérnek a kormánytól a koncert- és fesztiválszervezők

podcast
2021 február 02., 06:07

Hiába állt elő a zeneipar különböző, részletesen kidolgozott javaslatokkal, a kormány meghallgatta azokat, majd előállt a raktárkoncertekkel, ami legfeljebb megrökönyödést, nem megnyugvást hozott a zenei szakmának - többek között erről is beszéltek a Pozitív podcastsorozat 7. adásának vendégei.

A koronavírus-járvány hatásaival foglalkozó podcastsorozatunk új részében Kádár Tamással, a Sziget fesztivál főszervezőjével, Weyer Balázzsal, a zeneipar érdekszervezetének számító Music Hungary elnökével és Czeglédi Szabolccsal, a Bánkitó Fesztivál és az Akvárium koncertszervezőjével, a Middlemist Red, a Galaxisok és a Platon Karataev zenekarok menedzserével beszélgetünk.

Vendégeink elmondták, hogy legkésőbb februárban vagy március elején tudnia kellene a fesztiválszervezőknek, hogy a nyáron engedélyezik-e majd a nagy tömegrendezvényeket, különben már nem lesz elég idejük megszervezni a fesztiválokat. Erre a problémára Nyugat-Európa több országában már megtalálták a megoldást, valamilyen fajta állami covid-biztosítást, ami elég biztonságot ad a szervezőknek, hogy akkor is nekilássanak a munkának, ha végül kiesik ez a nyári szezon is.

Az adásból az is kiderül, hogy miért lehet majd nehezebb a magyar zenekaroknak külföldön turnézni a járvány után, hogy hogy néz majd ki a koronavírus utáni első szezon és hogy lehet-e covid-biztosan trap bulit tartani.

A Pozitív adásait és a 444 többi podcastját megtalálhatod a Spotifyon, A Google Podcast és az Apple Podcast, és az Amazon Audible nevű szolgáltatásnak podcast oldalán is.