Raktárkoncertek helyett biztosítást kérnek a kormánytól a koncert- és fesztiválszervezők

Hiába állt elő a zeneipar különböző, részletesen kidolgozott javaslatokkal, a kormány meghallgatta azokat, majd előállt a raktárkoncertekkel, ami legfeljebb megrökönyödést, nem megnyugvást hozott a zenei szakmának - többek között erről is beszéltek a Pozitív podcastsorozat 7. adásának vendégei.

A koronavírus-járvány hatásaival foglalkozó podcastsorozatunk új részében Kádár Tamással, a Sziget fesztivál főszervezőjével, Weyer Balázzsal, a zeneipar érdekszervezetének számító Music Hungary elnökével és Czeglédi Szabolccsal, a Bánkitó Fesztivál és az Akvárium koncertszervezőjével, a Middlemist Red, a Galaxisok és a Platon Karataev zenekarok menedzserével beszélgetünk.

Vendégeink elmondták, hogy legkésőbb februárban vagy március elején tudnia kellene a fesztiválszervezőknek, hogy a nyáron engedélyezik-e majd a nagy tömegrendezvényeket, különben már nem lesz elég idejük megszervezni a fesztiválokat. Erre a problémára Nyugat-Európa több országában már megtalálták a megoldást, valamilyen fajta állami covid-biztosítást, ami elég biztonságot ad a szervezőknek, hogy akkor is nekilássanak a munkának, ha végül kiesik ez a nyári szezon is.

Az adásból az is kiderül, hogy miért lehet majd nehezebb a magyar zenekaroknak külföldön turnézni a járvány után, hogy hogy néz majd ki a koronavírus utáni első szezon és hogy lehet-e covid-biztosan trap bulit tartani. 

A Pozitív adásait és a 444 többi podcastját megtalálhatod a Spotifyon, A Google Podcast és az Apple Podcast, és az Amazon Audible nevű szolgáltatásnak podcast oldalán is.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.