Egy régi ólba zártak egy idős asszonyt, börtön vár rájuk

bűnügy
2021 február 04., 07:00

A siófoki ügyészség vádat emelt egy házaspár ellen, akik 2018-ban elvittek az otthonából egy 71 éves nőt, akit egy korábban ólnak használt, 6 négyzetméteres, fűtetlen, víz nélküli bódéba zártak, és közben elfoglalták egykori otthonát.

A 41 és 42 éves vádlottra négy és fél év szabadságvesztést kért az ügyészség, a mostanra elkészült vádirat alapján.

Ebbe a viskóba zárták a 71 éves nőt.
photo_camera Ebbe a viskóba zárták a 71 éves nőt. Fotó: Ügyészség

A házaspár áldozata francia állampolgárságú asszony, akinek még évekkel ezelőtt a bizalmába férkőztek. Rávették, hogy a siófoki házát, amely a nő otthona volt, ajándékozza a házaspár kiskorú gyermekének. Azt ígérték, hogy a nő továbbra is otthon maradhat, csak addig költözzön ki, amíg felújítják.

2018 elején zárták be egy nőt a Siófok közelében lévő, elhagyott területen álló bódéba. A rendőrség márciusban keresni kezdte a szomszédok bejelentése alapján, mire a házaspár megmutatta a nőt nekik, mondván minden rendben van vele, majd visszahurcolták az apró viskóba.

Ételt, vizet és alkoholt rendszeresen vittek neki, néha sétálhatott is, de alapvetően egyedül bezárva tartották, és mosakodási lehetősége sem volt a nőnek.

Ennyi bútor volt a viskóban.
photo_camera Ennyi bútor volt a viskóban. Fotó: Ügyészség

A rendőrök egy újabb lakossági bejelentés alapján 2019 szeptemberében vizsgálták át a kertet, ahol a nőt tartották, és meghallották halk segítség kérését, és kiszabadították.