Niedermüller: A bulinegyed vendéglátósainak 40 százaléka biztos, hogy tönkre ment

A bulinegyed vendéglátóhelyeinek 40 százaléka már nem fog tudni kinyitni, ha véget érnek a járvány miatti korlátozások, ennyien már biztosan tönkre mentek - ezt mondta az ATV műsorában Niedermüller Péter. A VII. kerület DK-s polgármestere szerint a biztosan zárva maradó helyek mellett van még 20-30 százalék, akiknél rezeg a léc. 

A polgármester szerint  látszik, hogy a turizmus és a vendéglátóipar "elért a falig", innen nincs tovább. A működéshez, a fenntartáshoz szükséges összegeket Niedermüller szerint az államnak kellene támogatnia. Az önkormányzat is tett lépéseket, bérleti moratóriumot hirdetett a cégeknek, azon pedig még gondolkodnak, mit tegyenek a teraszok díjával. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.