Családja gondnokság alá helyezné M. Richárdot

bűnügy
2021 február 05., 09:47

A Blikk úgy értesült M. Richárd egyik közeli ismerősétől, hogy a férfi családja M. gondnokság alá helyezését kezdeményezte, abban a reményben, hogy a Dózsa György úti balesetben érintett M. így megúszhatja a felelősségre vonást vagy enyhébb büntetést kaphat.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

A lapnak név nélkül nyilatkozó ismerős szerint a család azzal érvelt, hogy M. Richárd dühkitörései miatt nem tudja kontrollálni cselekedeteit, ezért van szükség arra, hogy gondnokot rendeljenek ki számára, és be is adták már a bíróságra a szükséges papírokat.

M. Richárdot azután tartóztatták le, hogy kiderült szilveszterkor a Nyugati téri pizzázójában 10 fős drogbulit tartott, rendőrök csaptak le rájuk. A Fővárosi Főügyészség szerint „a vádlott szándékosan és kitartóan semmibe veszi a jogszabályokat” és letartóztatásra tett ekkor indítványt, ezután került a Venyige utcai börtönbe.

M.-et tavaly szeptemberben első fokon bűnösnek mondták ki a 2017-ben a Dózsa György úton történt, két ember halálát követelő gázolás miatt. Mint a Blikk írja, ebben az eljárásban bírálták el azt is, hogy megvert egy kerékpárost, akit majdnem elsodort. M. akkor 4 év, fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték, és végleg eltiltották a járműveztetéstől. Jelenleg is van egy hivatali vesztegetési ügye, mert a gyanú szerint 900 ezer forintot fizetett azért, hogy visszakapja a jogosítványát.

A lapnak nyilatkozott Kertész Gusztáv ügyvéd, aki szerint a gondnokság alá helyezési taktika kétélű fegyver lehet, büntetőeljárásban ugyanis erről nem a család által felkért magánszakértő, hanem a bíróság által kirendelt igazságügyi szakértő dönthet.