Orbán szerint is romlanak a járványügyi mutatók

járvány
2021 február 05., 08:04

„Az elmúlt 3-4 nap adatait ha összenézzük, akkor a helyzet javulása megállt. Nem tudom azzal biztatni a hallgatókat, hogy napról napra javul a helyzet. Most inkább stagnálásról, némi romlásról kell beszámolnom” - mondta reggel a Kossuth Rádióban Orbán Viktor, amikor szokás szerint az operatív törzs helyett ismertette a legfrissebb járványügyi adatokat.

Miért mondta Orbán, hogy romlik a helyzet, ha csütörtökön 1 652 új fertőzöttet jelentettek, ma pedig ennél 76-tal kevesebbet, 1 576-ot?

link Forrás

Alighanem azért, mert ők sem az előző naphoz hasonlítják az új adatot, hanem a héten belüli, az elvégzett tesztek hullámzás miatt az előző hetivel. Múlt péntekhez képest pedig nőtt az új fertőzöttek száma, sőt ilyen összehasonlításban már a 10. napja emelkedik a frissen regisztrált covid-betegek száma.

Rossz hír, hogy megállt a naponta jelentett áldozatok számának a csökkenése is. A mostani 98 halálesetet jóval magasabb az elmúlt hét nap átlagánál (79).

link Forrás

Összesen eddig 12 930 áldozata van a járványnak Magyarországon.

A kórházban lévők száma stagnál.

link Forrás

Viszont egyértelműen nő a lélegeztetőn lévők száma, két hét után ismét 300 felett van.

link Forrás

Orbán azt mondta, hogy abban azért már fordulópont van, hogy eddig a vírus támadott, mi védekeztünk, a vakcinák megjelenésével viszont már mi támadunk, és a vírus védekezik.

A héten a regisztrált időseket kezdték el oltani, egyelőre nem zökkenőmentesen, erről itt írtunk.

Tegnap 14 843-an kapták meg az első védőoltásukat. A héten a legidősebbek közül 40 ezret akarnak beoltani.

link Forrás
link Forrás