Megpróbálták elhitetni a szombat esti házibulira rányitó rendőrrel, hogy csak üzleti megbeszélést tartanak

Szombat este 11 körül érkezett a bejelentés a bécsi rendőrséghez, hogy az Alsergrund nevű kerületben egy lakásból hangos zene szól. A kiérkező járőr a buligyanús lakásban 15 fiatalt talált. 

Hogy elkerüljék a büntetést, a fiatalok próbálták elmagyarázni neki, hogy eszük ágában sem volt bulizni, szigorúan csak egy üzleti megbeszélésre jöttek össze szombat éjjel. De nem sikerült meggyőzniük a rendőrt, aki mindenkit feljelentett a járványügyi szabályok megszegése miatt. (Kronen Zeitung)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.