Több mint százezren tüntetnek Mianmarban, átálló rendőrökről is érkeznek hírek

Fotó: STR/AFP

Százezres tömeg gyűlt össze Mianmar legnagyobb városában, Yangonban, hogy a katonai hatalomátvétel ellen tüntessenek, és komolyabb megmozdulások vannak több más városban is - annak ellenére, hogy a hatóságok szigorúan megtiltották ezeket, és kedden már éles lőszert is használtak a tüntetők ellen.

Fotó: LILLIAN SUWANRUMPHA/AFP

A Guardian tudósítása szerint ugyanakkor több helyen rendőrök is csatlakoznak a tüntetőkhöz. Loikaw városban 40 rendőr állt át, kedden pedig négy helyen is beszámoltak összesen 20 átálló rendőrről.

A tüntetések azért indultak el, mert a mianmari tábornokoknak elegük lett a „demokráciából”, és múlt héten letartóztatták az ország vezetésének civil részét.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó