2022-től nem lesz motorfejlesztés a Forma-1-ben

sport
2021 február 11., 16:24

2022-tól befagyasztják a motorfejlesztéseket a Forma-1-es csapatok - írja a motorsport.com. A csapatok képviselői és a verseny szervezői csütörtökön tanácskoztak az ügyben, és most annak ellenére hoztak egyhangú döntést, hogy korábban nem mindenki rajongott ezért az ötletért. A megállapodás lényegében azt jelenti, hogy a Forma-1 versenyein szereplő motorokat a 2021 végi állapotban hagyják új szabályok meghozataláig.

Ez egyébként a négy jelenlegi motorgyártó, azaz a Renault, a Ferrari, a Mercedes és a Honda közötti különbségek tartósítását is jelentheti.

A Forma-1-es csapatok egyeztettek az úgynevezett sprintversenyekről is, amik rövid, 100 kilométeres futamok lennének szombat délutánonként, és ezek dönthetnék el a vasárnapi rajtsorrendet, de akár pontokat is lehetne közvetlenül az itteni szerepléssel is szerezni (természetesen kevesebbet, mint a vasárnapi versenyekkel). A sprintfutamok bevezetéséről egyelőre nem született végleges döntés, de mindenki hajlik a kipróbálás felé, ebben az évadban Kanadában, Brazíliában és Olaszországban is tarthatnak ilyen versenyeket. (MotorSport)