Kerüljék az erdőt, kéri a fagyos időre hivatkozva a Pilisi Parkerdő Zrt.

Az elmúlt napok időjárása miatt balesetveszélyessé váltak a Pilisi Parkerdő Zrt. gondozásában levő erdők, írta a cég az MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint írták, a parkerdő 250 méter felett húzódó részein kritikus helyzetet idézett elő az időjárás. A hóval vegyes ónos eső miatt jégpáncél képződött a fák ágain, melyek a súlytöbblet és az erős széllökések miatt letörnek.

Az esőtől felázott talaj a fagy miatt jégpáncéllá alakult, így az erdei és turistautak rendkívül csúszósak. Sok helyen pedig gyökerestől fordulnak ki a fák a felázott talaj, a fákra rakódott jégpáncél és a széllökések miatt, írták.

A Normafa Park a Facebookon közölte, hogy a Normafa környékét is lezárták. Itt szintén a fák ágaira fagyott jég és a szél okoz életveszélyt.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.