A Klubrádió visszaszólt a Médiatanács elnökének

media
2021 február 12., 19:20

Közleményben válaszolt a frekvenciájától megfosztott Klubrádió a Médiatanács elnökének. Karas Monika tegnap jelentette ki, hogy a Médiatanácsnak nem volt az ügyben mérlegelési joga, a törvény szerint járt el, és nem bánt diszkriminatívan a Klubrádióval, amely maga tehet róla, hogy elbukta az amúgy automatikus, újabb hét évre szóló frekvenciaújítást.

A Klubrádió szerint Karas nyilatkozatában "alig lelhető fel a valóságnak megfelelő állítás".

  • Szerintük nagyon is megáll a hátrányos megkülönböztetés, mert az Inforádió esetében egy hasonló mulasztás után a testület meghosszabbította az adó szerződését.
  • Cáfolják azt is, hogy elmulasztották a műsorkvóták teljesítéséről szóló jelentés leadását. Szerintük az adatokat leadták, a kérdéses időpontban ugyanakkor erre még nem volt jogszabályban kikötött határidő, így eleve nem volt mit lekésni sem.
  • A 92,9 MHz-es frekvenciára kiírt új pályázat nem az ő hibájukból csúszik, hanem a kizárt (kormányközeli) pályázók jogorvoslati kérelme miatt.
  • Karas alaptalanul hivatkozik a rádiófrekvenciák szűkösségére és a rádiós piac változásaira, mert évek óta rengeteg kihasználatlan frekvencia van.
  • Azt írják, hogy nem a Médiatanács kegyéből kifolyólag sugárzott ingyenesen a Klubrádió hét helyett tíz évig: azt a bíróság rendelte el, a Médiatanács törvénysértései miatt.