Az EMMI szerint csak évente egyszer, a nagy hidegben van hideg a baleseti intézetben

Egészségügy
2021 február 14., 16:20

A Népszava írta meg, hogy a baleseti intézetben több osztályon 10 fokos hőmérsékletben, kabátban és sálban dolgoznak a nővérek és az orvosok. Betegeket is kellett költöztetniük emiatt.

Az ATV Híradó rákérdezett az esetre a EMMI-nél. Válaszukban azt írták,

"az épület hőmegtartó képességét kizárólag az extrém időjárási körülmények teszik próbára (országos hidegrekord, szeles idő), amely jellemzően évente egyetlen alkalommal fordul elő."

A minisztérium szerint "a 40-es években épült Manninger Jenő Baleseti Intézet épületét akkoriban Európa legmodernebb épületei közé tartozott. A 80-as évek állagmegóvó felújítása óta azonban mára a nyílászáró rendszer korszerűtlenné vált a 2–7. emeletek között, ezért a neurológiai osztályon már elvégezték a részleges szigetelést."

Azt írták, péntek délelőtt az intézményvezető és a főnővér végigellenőrizte az osztályokat, majd átmenetileg elrendelték plusz elektromos fűtőeszközök üzembe állítását, így már 21-22 fok van a problémás szobákban és kórtermekben.

"Az Országos Kórházi Főigazgatóság a közeljövőben felméri a kórházi épületek állapotát, és az elkészített kataszter alapján dönt a legszükségesebb infrastruktúra fejlesztések megvalósításáról."