Kulcsfontosságú francia vállalatok rendszereit törték fel, az elhárítás orosz támadásra gyanakszik

A francia kibervédelmi ügynökség (ANSSI) hétfőn bejelentette, hogy több stratégiai fontosságú vállalat számítástechnikai rendszerébe léptek be hackerek, és három éven át hozzáfértek az ottani adatokhoz. 

A 2017 és 2020 közötti támadás mögött az orosz szolgálatokat sejtik, bár erre nincs közvetlen bizonyíték, csak a módszer nagyon hasonlít korábban leleplezett orosz eljárásokhoz. 

A megtámadott cégek mind a Centreon szoftvereit használták, ebbe tudtak beférkőzni a támadók. 

A megtámadott cégek között van a Total olajipari, az EDF energetikai és a Thales hadiipari vállalat is. (Moscow Times)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.