Nem változik a jegybanki alapkamat

Az elemzői várakozásoknak megfelelően nem módosította a jegybanki alapkamat 0,60 százalékos szintjét a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, és a kamatfolyosó sem változott – közölte az MNB.

A 2017-es FINA vizes világbajnokság tiszteletére, az MNB által kibocsátott 50 forintos forgalmi érme emlékváltozata a bemutatásán a Városligetben 2017. június 14-énFotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

A monetáris tanács legutóbb tavaly júliusban változtatott az alapkamaton, 15 bázisponttal csökkentette azt. Előtte júniusban szintén 15 bázisponttal mérsékelték a kamatot, ami 2016. május 25. óta állt 0,90 százalékon. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.