Az ügyészség szerint nem bűncselekmény, hogy Hadházy „elütötte” Bede Zsoltot

GYÁSZ
2021 február 26., 15:27

Ki ne emlékezne arra a horrorisztikus pillanatra, amikor tavaly áprilisban Hadházy Ákos független parlamenti képviselő egy dudálós tüntetés közben gyakorlatilag teljes sebességgel áthajtott a Vadhajtások sztárján, Bede Zsolton, valósággal a betonba döngölve a szemmel láthatóan életveszélyes sérüléseket szerző újságírót?

A megrázó felvételek, csak erős idegzetűeknek:

link Forrás

Az akkori (csicska)gyászjelentések arról szóltak, hogy az újságírói munkáját végző Bede utolsó erejével azt ígérte, feljelenti Rockatanskyt Hadházyt, így reménykedhettünk, hogy talán a rendőrség véget vethet az ellenzék sajtóellenes erőszakhullámának. De hiába, Zsoltit hátba szúrták, és otthagyták a frontvonal mögött, ellenséges (sőt: liberális) területen…

Szél Bernadett független parlamenti képviselő megkérdezte a legfőbb ügyészt, hogy van-e folyamatban nyomozás közúti veszélyeztetés miatt országgyűlési képviselővel szemben. Polt Péter azt válaszolta, hogy:

„A nyomozás során gyanúsítottként történő felelősségre vonásra nem került sor, a büntetőeljárást a regionális nyomozó ügyészség 2021. február 10. napján – mivel a cselekmény nem bűncselekmény – megszüntette.”

Igazságot Bede Zsoltnak! Nem felejtünk, Polt!
photo_camera Igazságot Bede Zsoltnak! Nem felejtünk, Polt!

Ez nem más, mint a sajtószabadság legsötétebb napja, ami minden bizonnyal a következő Freedom House jelentésen is látszani fog. Megkérnék mindenkit, hogy legalább gyertyagyújtással emlékezzen a meghurcolt és kilapított újságíróra, és hallgassa meg ezt a dalt:

link Forrás