Tilosban állt autójával, amikor infarktust kapott, megbírságolták

ÉLET
2021 február 26., 07:55

Egy 74 éves nő január 22-én a körzeti orvosához tartott autóval, amikor rosszul lett, nyomni kezdett a mellkasa, zsibbadt a karja és olyan érzése volt, mintha kést vágtak volna a hátába. Gyorsan leparkolt a következő kereszteződés után, majd kiderült, hogy infarktusa volt. Kijöttek érte a mentők és kórházba szállították, ezalatt viszont 15 ezer forintra büntették őt a közterület-felügyelők, mert tilosban parkolt (nem tartotta be az ötméteres távolságot a kereszteződés után).

A nőnek a történtek ellenére sem engedték el a büntetését, erről a Blikknek beszélt. „Először azt mondták, hogy vigyem be a zárójelentést és a háziorvostól egy igazolást, illetve írjak egy kérvényt, hogy engedjék el a büntetést. Amikor ez meglett, kioktattak, hogy márpedig ezt a büntetést ki kell perkálni, mert amit ők kiszabnak, azt ki kell fizetni, fordulhatok én akár az államelnökhöz is.”

Az ügyben az illetékes VI. kerületi Terézváros Önkormányzat Közterület-felügyelet közölte, hogy a méltányosságot a rendőrség ítélheti meg, jogszabály alapján, a közterület-felügyelet munkatársai nem mérlegelhetnek. A lapnak nyilatkozó jogász szerint mivel a szabálytalan parkolás nem objektív felelősség, ezért a nő esetében figyelembe kellene venni a körülményeket.