Kósa Lajos szerint ő nem fogadott el pénzt a csengeri örökösnőtől

POLITIKA
2021 február 28., 18:15

Felpörgött ismét a csengeri örökösnő ügye az elmúlt hetekben. A Németországból állítólag mesés, 1300 milliárd forintos vagyont öröklő asszony története azért lett újra érdekes, mert előkerültek a rendőrségi vallomások.

Az elmúlt hetekben a Hvg nyilvánosságra hozta, hogy Kósa és a kamu örökös négyszer is találkoztak Svájcban. A Blikk pedig arról írt, hogy közjegyzői okiratban hatalmazta fel a csengeri örökösnőként ismert P. Mária Kósa Lajost, hogy értéktárgyakat és készpénzt szállítson neki. Az értéktárgyak közt fegyverek, ékszerek, festmények és dísztárgyak voltak. Vallomásában Kósa azt állította, nem tudott ezekről, nem látta P. Mária vagyontárgyait, és megbízást sem fogadott el. De voltak ajándékozási szerződések, amiken szerepelt az aláírása.

Szintén a Blikk írta meg, hogy 2016 januárjában a csengeri örökösnőként ismertté vált Sz. Gáborné több ajándékozási szerződést is aláírt Kósa Lajossal, a Fidesz befolyásos politikusával, és az egyik szerződés értelmében Kósa tulajdonába került volna az egyik legnagyobb francia bank, a Credit Industrial et Commercial Bank (CIC AG) 24,09 százaléka.

Legutóbb pedig Csárdi Antal LMP-s képviselő célzott arra, hogy vesztegetési pénz lehetett az a 68 millió forint, amit a csengeri örökösnő a rendőrségnek adott vallomása szerint Kósa Lajosnak továbbított.

Kósa Lajos a Fidesz-frakció sajtóosztályán keresztül megküldött közleményben reagált a megjelent hírekre. Mint írja: „A «csengeri örökösnőről» szóló cikkekben szereplő, személyemről szóló feltétélezésekről kijelentem: semmiféle jogcímen, semmilyen összeget, vagyoni értéket soha nem fogadtam el, nem vettem át, sem a bíróság előtt álló személytől, sem mástól. Minden egyéb állítás alaptalan. Minden eszközt igénybe veszek az engem ért sérelmek orvoslására. A bírósági eljárás lezárásáig nem nyilatkozom az ügyről.”