Nem indítványozta a késelő buszsofőr letartóztatását az ügyészség

bűnügy
2021 február 28., 19:06

Miután felszólította a két másik utast, hogy vegyenek fel maszkot, azok beszóltak neki és hergelni kezdték. Emiatt lett annyira ideges, hogy elővette a kését, és megszúrta az egyik fiatalt – tudósított az RTL Híradó arról a buszvezetőről, aki életveszélyesen megkéselt egy 23 éves fiút a buszmegállóban péntek este Budapesten.

A buszsofőrként dolgozó férfi végzett a műszakjával és már utasként ült a buszon, amikor vitába keveredett két fiatallal, egyiküket pedig megszúrta. A gyanúsított K. István részben beismerő vallomást tett.

Az RTL-nek nyilatkozott a buszos szakszervezet vezetője, aki úgy fogalmazott, „rendes, becsületes, fejlett igazságérzetű embernek ismerte” az elkövetőt, aki évtizedek óta dolgozik buszvezetőként, és eddig minden évben „megfelelt az éves orvosi és pszichológiai alkalmassági vizsgálatokon”.

Az ügyészség nem indítványozta a férfi letartóztatását, ezt azzal indokolták, hogy „bejelentett lakhelyén, rendezett egzisztenciális körülmények között él és három kiskorú gyerekről gondoskodik”, illetve mert ő maga tett bejelentést a rendőrségen az esetről.